Paradisets Have

For lidt over et år siden blev ideen om Para￾disets Have født, og vi er nået langt siden da. Ideen som udsprang dengang, var at tage en lille portion af kirkens marker, tage det ud af drift og udvikle et område som giver sted og rum for landsbyernes beboere og om￾kringliggende børnehaver og vuggestuer at
færdes i og nyde naturen.

Marken der blev udvalgt af menighedsrådet, er placeret umiddelbart lige ude foran Hvedstrup Præstegård. I løbet af det seneste år, har vi brugt tiden på at ideudvikle, søge fondsmidler og arbejde. I påsken 2022 afholdt vi et podeevent ved Hvedstrup præstegård, hvor mere end 40 entusiastiske, arbejdsglade mennesker formåede at fremtrylle lige under 200 æble og pæretræer.

Vi havde på forhånd sørget for de basale ting, såsom jord, spande og podekviste, hvortil deltagerne havde bragt skud fra deres egne træer. Så når vi til dette efterår eller næste efterår kan plante træerne ud i Paradisets have, vil mange kunne gå ud og finde deres helt eget træ.

Det første spadestik til Paradisets have blev foretaget på behørig vis af vores egen præst, Kristian Gylling, i forbindelse med efterårets høstgudstjeneste, hvortil havens første træ ligeledes blev plantet, et paradisæbletræ.

I løbet af efteråret er det lykkedes at få 300.000 kr. i støttemidler fra Friluftsrådet, til anlæg af bålplads, bålhytte, stier og stendiger. Ydermere er vi også i en rigtig god dialog med kommunes biologer, som har tilkendegivet at de vil sandsynligvis vil støtte anlægningen af 1 eller 2 søer på området.

Vi fortsætter arbejdet i det nye år, og vi glæder os til, sammen med jer, at se haven udvikle sig.
Arbejdsgruppen består af Toke Winther-Baaring, Ann Sophie Birkelund, Christian Dahl Melchiorsen og Robert Klein
Robert Klein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait